Tegenwoordig wordt steeds vaker gekozen voor het gebruik van duurzame energie. Dit kan o.a. Zonne Energie zijn of Aardwarmte Energie. De keuze is afhankelijk van de plaatselijke en persoonlijke omstandigheden. De aanschafprijs van deze installaties is vaak iets duurder dan van een conventionele verwarmingsinstallatie, maar bij de huidige energieprijzen is deze investering zeker het overwegen waard.

Graag informeren en adviseren wij U uitgebreid over de mogelijkheden en maken, geheel vrijblijvend, een offerte op maat.

Actieve zonne-energie

Bij actieve zonne-energie is er sprake van het gebruik van installaties en zonne-energiesystemen met als doel om het zonlicht en de warmte van de energiebron op te kunnen vangen en vervolgens om te kunnen zetten. Daarbij kan er gedacht worden aan het installeren van zonnepanelen voor het om kunnen zetten van zonlicht en zonnewarmte naar elektriciteit. Ook een zonneboiler is daar een voorbeeld van, want daarmee kan bijvoorbeeld water worden verwarmd.

Voordeel van zonne-energie

Er zijn een groot aantal voordelen verbonden aan het gebruikmaken van zonne-energie, zoals:

  • De zon als energiebron is gratis en levert zelfs in minder zonnige landen volop energie.
  • Voor het produceren van zonne-energiesystemen is energie nodig, maar dat geldt alleen voor de productie ervan.
  • Zonne-energiesystemen beschikken over het algemeen over een bijzonder lange levensduur.
  • Het gebruik van zonne-energie zal de beperkte fossiele voorraden van brandstof niet aantasten en kan dan ook gezien worden als een duurzaam alternatief.
  • Tijdens het functioneren zullen zonnesystemen geen schadelijke stoffen produceren en is er geen sprake van hinder voor het milieu.
  • Zonnesystemen zorgen niet voor overlast in de omgeving, want de systemen werken geruisloos.
  • Het voordeel van een zonnesysteem is dat er weinig tot geen onderhoud nodig is. Er zijn zelfs onderhoudsvrije zonnesystemen.

Aardwarmte Energie

Een zeer rendabele en milieuvriendelijke energiebron voor verwarming en koeling van woningen en gebouwen is het gebruik van aardwarmte. Er bevindt zich een enorme energiebron, gratis, schoon en eindeloos rondom de gebouwen, 46% van de zonne-energie wordt geabsorbeerd door de bodem en het grondwater.

Deze energie kan uw woning of bedrijfsgebouw voorzien van een constante, betrouwbare verwarming en koeling en kan ook worden gebruikt voor de verwarming van tapwater.